Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kirjoitusohjeet

 

Täältä löydät kaiken olennaisen kirjoittamisesta ja roolipelin kulkemisesta. Jos jokin asia on yhä epäselvä, kysy ylläpitäjältä vieraskirjassa tai chatissa.

 

Perusasiat:

Kirjoita tarinat aina Hän-muodossa. Kirjoita puheenvuorot käyttäen lainausmerkkejä. Esimerkki:

"Sinä olet kana", hän sanoi.

Kirjoita hahmon ajatukset tähtien väliin. Esimerkki:

*Hmm...*

Tarinaan kuulumattomat huomautukset laitetaan tarinan loppuun kauttaviivojen jälkeen. Esimerkki:

//Juu eiks tullu iha kiva tarina tehtyy! Voisitko Jalkatassu jatkaa tästä.

 

Muiden hahmot:

Tässä roolipelissä saat liikuttaa muiden hahmoja tarinoissasi, mutta noudata näitä ehtoja:


A) Et saa tappaa tai vahingoittaa vakavasti toisten hahmoja ilman hahmon omistajan lupaa.

B) Sinun pitää sopia hahmon omistajan kanssa, jos haluat, että hänen hahmostaan tulee hahmosi kumppani. Saat toki kirjoittaa esim. siitä, miten  toisen hahmo saalistaa, kunhan muistat, onko hahmo hyvä vai huono saalistaja. Saat myös päättää mitä toisen hahmo sanoo, jos kyseessä on yksinkertainen kysymys, kuten: "Miten partiossa meni?" tai "Eikö olekin kaunis päivä?"

Jos kysymys on merkitsevämpi, kuten: "Pidätkö minusta?" tai "Teitkö sinä sen!?"- et saa päättää mitä toisen hahmo vastaa, vaan sinun täytyy lopettaa tarina kesken tai sopia etukäteeen toisen ropettajan kanssa. Jos haluat, että toinen jatkaa tarinaa, voit laittaa kauttaviivojen jälkeen, vaikka: //Jatkaisitko tästä (kyseinen tyyppi)?

C) Toisten NPC-hahmoja saat ohjailla lähes vapaasti, mutta jos haluat NPC-hahmon kumppaniksi, sinun täytyy edelleen kysyä hahmon omistajalta. (Ylläpitäjien klaaneista saat päättää kumppanin kysymättä).

Kirjoita tarinoissasi muiden hahmoista noudattaen niiden luonteenkuvausta. Yleensä äkäinen hahmo ei voi tarinoissasi olla jatkuvasti hyväntuulinen. Toisin sanoen niin sanottu toisten hahmojen muokkaaminen tarinoihisi on kielletty.

 

Taistelut ja tapahtumat

Tapahtumat tarinassa-osiossa ilmoitetaan, jos jonkun klaanin reviirille tulee tulipalo tai kettu. Taisteluista päättävät yleensä roolijat tarinoissaan, paitsi että ylläpitäjien klaaneissa olevista NPC-päälliköistä päättävät ylläpitäjät. (Jos esim. jonkin klaanin päällikkö päättää hyökätä toiseen klaaniin, niin siitä syntyy yleensä taistelu.) Voit kirjoittaa tarinassasi kyseisestä tapahtumasta, mutta jos joku muu on kirjoittanut siitä ensin, sinun täytyy kuvailla samat tapahtumat oman hahmosi näkökulmasta. Voit kuiten muokata tarinaa hieman, jos toinen on esimerkiksi kirjoittanut taistelussa, että sinun hahmosi taistelee huonosti ja häviää, etkä salli sitä. Se, kumpi klaani häviää taistelun, riippuu siitä, miten roolijat ovat kirjoittaneet. Jos monta Vuokkoklaanilaista on kirjoittanut hahmollaan, että he taistelevat hyvin ja voittavat, Vuokkoklaani yleensä voittaa, jos toisella klaanilla on roolittu menevän huonommin. Jos tilanne vaikuttaa liian tasaiselta, ja jos kaikki ovat roolineet hahmonsa voittajiksi, ylläpitäjä arpoo kumpi klaani voittaa. "Tapahtumat tarinassa"-osiossa kuitenkin lukee, ketkä osallistuvat taisteluun, ja jos siellä ei ole sinun hahmoasi, et voi roolia hahmoasi taistelemaan. (Siis jos hahmosi ei päätä mennä taisteluun mukaan salaa, erikoiset juonenkäänteet hyväksytään.) Muiden liittyneiden klaaneissa päälliköt päättävät, ketkä lähtevät taisteluun. Päällikkö valitsee klaanistaan max. 13 taisteluun lähtevää kissaa.

Sinun pitää myös ottaa huomioon, että jos hahmosi on nuori oppilas ja taistelee yksin kokenutta soturia vastaan, on todella epätodennäköistä, että voitat. Jos haluat toisen hahmon auttavan omaa hahmoasi, sinun olisi suotavaa kysyä hahmon omistajalta asiasta, tai pyytää tätä jatkamaan tarinaa. Tämä ei ole pakollista. Huomioon kannattaa myös ottaa tilanteet, joissa hahmosi on esimerkiksi kuoleman hädässä. Tällöin on oletettavaa että toisen hahmo auttaa sinun hahmoasi. (Jos toisen hahmolla ei ole mitään erityistä hahmoasi vastaan.)

 

Klaanipäällikkö ja klaanin omistaja

Klaanipäälliköllä on eri määrä valtaa kuin klaanin omistajalla. Klaanipäällikkö päättää tarinaa koskevista muutoksista esim. taisteluista, uuden varapäällikön valinnasta jne. Päällikkö voi myös potkia muiden hahmoja ulos klaanista, mutta vain jos ne ovat rikkoneet vakavasti soturilakia. (Huom. VAKAVASTI tarkoittaa, että hahmo on esim. murhannut jonku tai syönyt useiden kuiden ajan omaa saalistamaansa riista, viemättä sitä tuoresaaliskasaan.) Klaanin omistaja päättää klaanin kp-asioista, ja klaanin tietojen päivittämisestä.

Klaanin Kirjoituspisteet: Klaanin kirjoituspisteet ansaitaan yhteistyöllä. Jokaisen klaanilaisen ansaitsemat kp:t lisätään yhteen, ja niistä muodostuvat klaanin kirjoituspisteet. Hahmot eivät menetä silti pisteitään itseltään, sillä hahmon kehittämisen täytyy olla mahdollista.

Varapäällikön valitseminen: Päällikkö päättää yhden halukkaan soturin, joka on kouluttanut oppilaan ja ansainnut 650 kp. Hän voi valita myös NPC-hahmon varapäällikökseen.

 

Ajan kulkeminen

Mikä vuodenaika on kyseessä? Eiväthän kaikki voi kirjoittaa eri vuodenajoissa tarinoitaan...

Tarinoiden vuodenaika on sama kuin oikeassakin elämässä. Jos Suomessa on talvi, on myös ropessa talvi jne.

Tarinoissa saa tehdä aikahyppyjä ja ajan skippauksia, mutta kohtuus täytyy muistaa. Lyhyessä tarinassa ei voi mennä mitään kuutta päivää. Kerralla aikaa voi ohittaa noin muutaman tunnin ajalta. Jos tarina alkaa vaikka aamusta, voit skipata iltapäivään. Suuremmat aikahypyt tapahtuvat sitten tarinoiden välillä.

 

Oppilaat ja mestarit

Oppilaan mestari on yleensä NPC-hahmo, jota hahmon omistaja on toivonut kissalleen. Mestari voi kuitenkin olla myös toisen liittyneen hahmo, joka on kerännyt tarvittavan määrän kirjoituspisteitä. Näin voi käydä, jos liittyjä laittaa hahmonsa hakemukseen toivemestarikseen liittyneen hahmon, jolla on tarpeeksi kp:ta, ja liittynyt valitsee mielummin liittyjän NPC-hahmon sijasta.

 

Kumppanisuhteet ja pennut

Kaksi ropettajaa voivat keskenään päättää ryhtyä kumppanneiksi, mutta kissa voi hankkia kumppanikseen myös NPC-hahmon. Hahmot voivat saada pentuja, kun niillä on tarpeeksi kp:ta. Jos molemmat ovat liittyneitä, molemmilla tulee olla riittävät kp:t. Hahmojen pennut on mahdollista haltuunottaa.

 

Säännöt ja juoni

Roolipelistä tulisi todella tylsä, jos säännöt rajoittaisivat kirjoittajaa juonen keksimisessä liikaa. Parantaja voi saada pentuja salaa, vaikkeivät ne saisi niin tehdä ja soturi voi lähteä salaa taisteluun vaikkei olisi tullutkaan valituksi. Johonkin täytyy kuitenkin vetää raja. Esimerkiksi kissa ei voi perustaa klaania hankkimatta ensin 800 kp:ta, vaikka se miten liittyisikin juoneen. Suuremmista sääntöjä rikkovista juoniasioista tulisi keskustella ylläpitäjän kanssa. Kissa voi tulla potkituksi klaanistaan ja alkaa elämään kotikisun tai kulkukissan elämää ja perustaa itselleen vaikka "miniklaanin" joka koostuu muutamasta kissasta ja pienestä reviiristä.

Liittyneet saavat keskenään keksiä juonenkäänteitä ja muita juoniasioita, mutta ei mitään liian suurta kysymättä ensin ylläpitäjältä. Esim. mitään mäyrälaumoja eivät muutamat ropettajat keskenään voi johdatella leireihin, sillä se vaikuttaa koko ropen juoneen. Pienempiä asioita ovat esim. keskenään perustettu kulkukissalauma ja rajalle tunkeutunut kettu. Jos ropettajat ovat epävarmoja juonenkäänteen koosta, on hyvä varmistaa ylläpitäjältä ennen sen kirjoittamista.

Yksin ropettaja saa päättää vain pääasiassa omaa hahmoaan koskevista juonenkäänteistä, jotka liittyvät vain hänen hahmoonsa ja sen sisaruksiin & muuhun perheeseen.

©2019 Tähtipuro - suntuubi.com